Пинтерест – пинове, бордове и тяхната употреба

Пинове, бордове и…

НадяваЕто и няколко съвета относно изображенията и текстовете, които ще ни помогнат да управляваме ефективно пинове и бордове в Пинтерест. Та-да!ме се си спомняте предишния ни блогпост, ако ли не – припомняме! Споделихме малко повече относно същността на Пинтерест и основните понятия (пинове и бордове),  използвани в тази социална мрежа. В Пинтерест се набляга на доброто визуално съдържание. Не изключваме, разбира се, и добре „пипнатият” текст, защото там се налага да представяме продуктите си. А ако не ние, кой би могъл да обясни по-добре за какво служат и защо потребителите да се снабдят с тях?
Следват няколко съвета относно изображенията и текстовете, които ще ни помогнат да управляваме ефективно пинове и бордове в Пинтерест. Та-да!

Какви трябва да са изoбраженията?

Кратко, семпло и ясно – с високо качество. Това не означава, че трябва да бъдете дизайнери или артисти, за да заснемете невиждани гледки! Снабдете се с хубав апарат, почетете фото гайдове или най-лесното – потърсете помощ от фотограф!

Важно е да сте запознати и с подходящото подреждане на Вашите пинове. Според някои гайдове е добре снимките да са подредени така:

  • един пин с полезна информация;
  • два красиви пина;
  • три, изразяващи дейстие.

За перфектни бордове и пинове е добре да се избягват лица в снимките, пиновете трябва да имат размери 735px x 1102px, използването на Пинтерест бутона също е наложително. И! Не забравяйте да се запознаете с теорията за психология на цветовете – те оказват влияние върху емоциите!

Изображенията без лица получават 23% повече ре-пинване. Други интересни факти относно пиновете са, че снимки, които притежават повече червени и оранжеви тонове, са много по-харесвани, отколкото тези в син цвят или пък с много цветове накуп. Цветовете могат да окажат съществено влияние за успеха Ви, ето защо проучете емоционалното им значение за хората.

Ето и няколко съвета относно изображенията и текстовете, които ще ни помогнат да управляваме ефективно пинове и бордове в Пинтерест. Та-да!

Открояване на изображенията

Когато подготвяте изображенията си, както споменахме, винаги трябва да имате предвид размерите, подходящи за Пинтерест – 735px x 1102px. Но! Ако искате да се отличите, можете да създадете и пинове с по-голяма дължина от обичайната. Така ще се отличите, а в социалната мрежа ще срещнете и пинове, които разказват история и затова съответно са по-дълги.

Според проучвания на мрежата, пинове със съотношение  2: 3 (1,102 пиксела височина) или 4: 5 са получили най-много трафик. Тествайте кои размери работят най-добре за Вас.

Можете да включите един по-дълъг пин в горната част на Вашия блог пост, така ще получите допълнителен трафик.

Когато създавате изображенията си, винаги мислете за посланието, което носят. Експериментирайте с Вашите пинове, но винаги мислете за цялостното представяне на бранда си. Не се страхувайте да опитвате и различни инструменти за изображения и приложение на нови идеи.

Текстовете във Вашите пинове

Описанията на пиновете Ви са толкова важни, колкото изображенията. Така например Mitt Ray от Social Media Examiner дава няколко насоки, а ние ги споделяме с Вас:

  1. По-дългите описания получават повече ре-пинване. Хубаво е да имате малко повече от 300 символа. От BuzzFeed споделят, че дълги пинове, комбинирани с позитивен тон, получават повече ре-пинване, въпреки че не са красиви, полезни или интересни.
  2. Включете линк към блога Ви. Така ще можете да направите препратка и потребителите ще получат повече информация.
  3. Използвайте готин call-to-action. Ако искате потребителите да кликат върху Вашите пинове, постарайте се да възбудите любопитството им.
  4. Използвайте ключови думи. Аудиторията Ви също използва ключови думи, за да търси това, което ѝ е интересно. Така че, ако имате цели за оптимизация, послужете си и с Пинтерест!
  5. Споменавайте другите. Когато споделяте пинове на други хора или брандове, благодарете им, поощрете ги, създайте контакт с тях. Така ще създадете приятели и последователи.

Важно! Тук можете да пропуснете хаштаговете, защото няма да са Ви от полза, както в Instagram и Twitter. В Пинтерест хаштаговете се използват като насока за категория и не помагат на съдържанието ни да се показва при търсене.

Само около 75-100 букви се показват в описанието на Вашите пинове в борда, така че поставете там най-важната информация.

Ето и няколко съвета относно изображенията и текстовете, които ще ни помогнат да управляваме ефективно пинове и бордове в Пинтерест. Та-да!

За днес – толкова! Ще Ви поднасяме още „полезности” са Пинтерест, пиновете и бордовете.

И знаете си – ако се нуждаете от консултация или помощ, ние сме насреща!

Ето ни: Facebook | LinkedIn | office@proper.media

 

 

Източник: www.coschedule.com

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *