5 събития, които няма да пропуснем тази есен

Есента дойде, а заедно с нея и пробуждането след летните почивки. Слънцето продължава да е верен другар, а активностите в столицата (и не само) стартират с пълна пара. Съвсем скоро започва новата учебна година, ние не смятаме да се правим на всезнайковци и с радост ще се върнем към обучителния процес. Вярвам, че ученето е за цял живот и по тази причина много се зарадвах на бизнес календара на столицата – богат на семинари, лекции и курсове. Най- хубавото е, че всички тези събития дават възможност да добавим малко мъдрост от практици в сфери, които съпътстват нашата основна дейност.

С удоволствие споделям събитията, които ще посетим с колегите от Proper media в следващите няколко седмици. Току виж сте си харесали нещо и се срещнем някъде 🙂

Събитие #1: Трети сезон на бизнес академия 9 Academy

Няма да крия, че имам пристрастия към номер 1 в списъка. За трета поредна година съм част от бизнес академия 9 Academy, където с екип от млади специалисти и експерти от българския бизнес, помагаме на други активни хора да се обучават и развиват. Самите обучения целят да дадат цялостна представа как функционира бизнеса и отделите в организациите. Разпределени са в 9 модула в следните сфери: предприемачество, маркетинг, продажби, финанси и счетоводство, човешки ресурси, НПО, правни въпроси, Digital/IT и PR.

Академията е ценна не само заради методологията си, която залага на неформалните методи на обучение, но и заради общността, която създава. Не бих могла да опиша колко силно и ползотворно се оказва взаимодействието между хора, които желаят промяна не само за себе си, а и за обществото. Ако търсите нови предизвикателства и знания, то можете да кандидатствате за третото издание до 30 септември.

Подробностите: 9 Academy стартира обученията си през ноември, като продължителността е 6 месеца. Всеки модул съдържа 4-5 обучения, като в допълнение се явява и модул за личностно развитие.

Подходящо за: студенти; работещи; хора със собствен бизнес; търсещи личностно и професионално развитие.

5-events-9a

 

Събитие #2: Академията по лични финанси и инвестиране на Стойне Василев

За първи път в офиса за Академията спомена Мирянка. Тя я чака отпреди лятото, а и от доста време говори с много любопитство за парите, но не като самоцел, а като средство да живеем с по-малко стрес и да се наслаждаваме на живота. Така SmartMoney.bg стана доста популярен сайт в нашия офис! Основател е Стойне Василев, който по увлекателен начин споделя своя опит и помага за това да разберем как функционират финансовите закони в ежедневието ни.

На 12 октомври стартира Академия по лични финанси. „Харчи по-малко, отколкото получаваш, и инвестирай умно остатъка. Всеки го знае. Проблемът не е, че не знаеш какво да правиш, а как да го направиш.“ Стойне Василев и компания твърдят, че могат да попълнят липсващото звено като преподават практични умения за справяне с парите.

Освен Академията, в SmartMoney.bg ще намерите и по-кратки курсове (като Двудневен практически курс по лични финанси и инвестиране във Варна), както и много материали и статии, които ще Ви помогнат да развиете едно доста добро разбиране за мястото на парите в нашия живот и какво да ги правите (ако някога сте се чудили, хе-хе).

Подробностите: 12 занятия (9 модула и 3 работилници), от 12 октомври до 23 ноември, 2 пъти в седмицата от 19:00ч.

Подходящо за: всички! Независимо дали имате собствен бизнес или работите в държавна администрация. Достатъчно е да имате интерес и да искате да повишите финансовата си грамотност, за да накарате парите Ви да работят за Вас.

5-events-finansi

 

Събитие #3: Soft skills VS. No skills: Soft skills могат да променят живота/ бизнеса Ви

Като хора, които се занимаваме с комуникации, знаем, че те са важни на всички нива и тяхното постоянно надграждане е ценно. Съгласни? И все пак разликата между общуването в дигиталното пространство и това на живо е осезателна.

В еднодневния семинар на 12 септември видях възможност да си припомня за правилата в комуникацията, а още по-голям интерес подбуди и частта с провеждането на делова среща. Другото, което няма как да не изтъкна, е и единият от лекторите на семинара – Сава Бобчев. Опитът му е богат, а и съм имала удоволствието да присъствам на обучение с него. Също така е бил е генерален директор на Puma България, национален мениджър Продажби в Рекит Бенкизер България и Ригли България. За мен това е напълно достатъчно, за да препоръчам събитието

Подходящо за: стартиращи ИТ фирми, свободно практикуващи и други специалисти.

5-events-soft-skills

Събитие #4: Търговски турнир в Аулата на Софийски университет.

“Какво ще загуби светът, ако не развиете търговеца в себе си?”, питат организаторите.

Първо бях привлечена от заглавието на този семинар. Всички ние всекидневно „продаваме”. Продаваме бизнеса си, продуктите си, идея за вечеря, събитие, продаваме себе си, когато сме на интервю. И още нещо, което е добре да си припомняме – хората купуват заради хора, а не заради каквото и да било друго. Та това, което искам да кажа е, че продажбата не е нещо страшно и всеки е способен да я направи и я прави ежедневно. Но за да осъзнаем това, обикновено ни трябва малко странична помощ. Така любопитството ми ме накара да се запиша за търговския турнир – искам да знам кой тип търговска интелигентност притежавам, каква е разликата между собственост, притежание и контрол и дали бих могла да се доразвия като „продавач”. Не познавам много добре тази част от личността си и с радост бих се запознала по-отблизо с нея, за да тествам и приложа после. Също така ще получа поглед върху работата на всички симпатични колеги от търговския отдел, предизвикателствата, с които се сблъскват и техниките, които прилагат. Ще мога да се поставя „в техните обувки”, което пък ще ми помогне в работата ми с тях.

Подходящо за: настоящи и бъдещи собственици на бизнес, търговци и маркетолози.

5 събития, които няма да пропуснем тази есен

 

Събитие #5: SoReadable: Книга на промените

Последната ни спирка е ориентирана към творчеството и думите. Как иначе? Нужно ни е, за да можем да предадем не само по полезен, но и по вълнуващ начин посланията на клиентите ни.

Събитието е част от културната програма на SOHO и ежемесечната поредица от литературни четения.  Това, което ме грабна, когато прочетох за „Книга на промените” е, че книгата може да се чете отпред назад, отзад напред или от средата нанякъде. А е книга на промените, защото героят й се променя непрекъснато. Това, което ни гарантират организаторите, е промяна и много истории. Авторът на творбата пък е първият, поканен на един от най-значимите европейски театрални фестивали.

С нетърпение очаквам да открия нещо изненадващо и нетрадиционно. Такива събития са нужни за вдъхновение в еднообразното ежедневие, за да ни дадат малък тласък и да ни помогнат да обогатим резервоара с идеи, от който черпим всеки ден. Или поне част от моята формула за креативност изглежда така.

Подходящо за: търсещи хора, креативни професии, артистични личности или всички любопитни.

5-events-soho

Надявам се да сте открили нещо за себе си. А ако не, то бихте могли да потърсите това, което Ви е необходимо в момента и да се доверите не интуицията си.

Междувременно, ние от Proper media, сме на разположение за всякакви въпроси, свързани с онлайн присъствие и комуникации.

Ето ги и познатите места: ФейсбукLinkedIn, office@proper.media. Очакваме Ви!

 

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *