Instagram инструменти за маркетинг – част 2

Instagram приложения за насрочване на публикации и продажби

В  част 1 на  „Instagram инструменти за маркетинг”  Ви разказахме за няколко маркетинг инструмента, които можете да ползвате, за да изградите по-добра видимост и популярност в Instagram. От голямо значение са изгледът на изображенията, както и видеата в тази социална мрежа.

В част 2 ще допълним картината с още няколко приложения за…

 Instagram постоянно набира скорост, а това става повод и за все по-масовата му употреба от различни бизнеси за ангажиране на аудиторията им.

…Насрочване на публикации

Специалистите по маркетинг в социалните мрежи знаят, че има пикови часове  за  публикуване. Тези часове могат да варират в зависимост от индустрията, аудиторията и часовата зона, но това винаги зависи и от спецификите на конкретната Ви целева аудитория.

Насрочването на публикации чрез приложения и инструменти улесняват значително работата, когато стане въпрос за много късни часове или почивни дни. Ето три удобни приложения за насрочване, на които да обърнете внимание:

#Latergramme

Latergramme е чудесен инструмент за Вас, ако искате да подобрите Instagram маркетинга си.  Приложението е лесно за навигация и можете да го използвате на няколко устройства (включително настолни компютри, мобилни  телефони с iOS и Android).

Приложението Ви позволява да насрочите нови публикации и следи текущите планирани. Също така  можете да управлявате два Instagram профила с него.

Единственият недостатък е, че Latergramme всъщност не публикува съдържание. Ще получите напомняне и тогава ще трябва да влезете в Instagram и да публикувате планираното.

Тези характеристики са безплатни (можете да си платите за допълнителни функции) и ще отговарят на нуждите на много малки и средни бизнеси.

 

#ScheduGram

ScheduGram е инструмент за публикуване, който ви позволява да качвате единични илInstagram приложения за маркетинг, чрез които много лесно ще можете да управлявате визуалното съдържание, да продавате продуктите си и да си спестите време!и няколко изображения наведнъж (можете да изберете да качите снимка или видео). След това можете да редактирате изображенията и да ги публикувате или веднага, или в по-късен момент.

Също така имате възможност да получавате известие по имейл за съдържанието, което е публикувано.

Този инструмент позволява да управлявате множество профили в Instagram и да дадете достъп на членовете на екипа.

ScheduGram предлага 7-дневен безплатен пробен период и планове, които започват от $ 20.

 

#Hootsuite

Много бизнеси вече използват Hootsuite, за да управляват дейността си в социалните медии. Таблото за управление на Hootsuite Ви позволява да планирате публикации чрез мобилното приложение на Hootsuite.

Ако решите, можете да публикувате същото съдържание и в други социални канали като Facebook и Twitter.

Този инструмент е добър, ако търсите обхватно управлнение на множество профили в различни социални мрежи. Ако обаче желаете управление само на Instagram, интерфейсът може да се окаже и малко по-сложен.

След безплатния пробен период от 30 дни, най-цялостните планове на Hootsuite (които включват график) започват от $ 14,99 на месец.

 

Приложения за продажби

За разлика от повечето социални мрежи, не можете да добавяте линкове към всеки пост на Instagram, което пречи на продажбите. За щастие, има инструменти, които можете да използвате, за да превърнете Instagram в платформа за продажба.

С инструментите за продажба можете да изберете кое е най-подходящо за Вашата аудитория и да го приложите.

#Have2Have.It

Have2Have.It  използва един от най-популярните подходи за продажба в Instagram. Дава възможност на потребителите да кликват върху линка в профила на дадения бранд (това е единственият активен линк, който притежателите на профила могат да използват), който изпраща потребителите до виртуална витрина. Там те могат да  закупят директно, а това води до увеличаване на продажбите и приходите.

Можете да маркирате няколко продукта в едно изображение, което прави по-лесно купуването на пълен набор от продукти.

Have2Have.It предлага безплатна 30-дневна пробна версия. След това ценообразуването зависи от това колко кликвания получавате за един месец. (Безплатно е за диапазон 0-49 кликвания, но стига до $ 300 за 3000 кликвания или повече на месец.)

Instagram приложения за маркетинг, чрез които много лесно ще можете да управлявате визуалното съдържание, да продавате продуктите си и да си спестите време!

#Shopseen

Ако вече имате онлайн магазин на няколко места, Shopseen може да бъде инструментът за продажба, който работи най-добре за Вас. Той Ви позволява да продавате в Instagram чрез създаване на витрина чрез връзка във Вашия профил.

Shopseen ще свърже тази витрина с Вашите магазини за Shopify, ebay, Etsy, и Ву, което прави процеса по-лесен за управление и наблюдение на инвентара Ви и Вашите продажби.

Всичко, което трябва да направите, е да качите снимки на Вашите продукти в Instagram и да добавите цената в описанието. Shopseen качва продукта към Вашата страница с инвентари.

Ценообразуването се базира на размера на продажбите и броя на онлайн магазините, които  разработвате. А можете да започнете с безплатен план за един магазин и комисионна от 10%.

#Soldsie

Soldsie насърчава продажбите на Instagram като позволява на потребителите да купуват чрез коментиране на пост.

Soldsie е лесен за използване,  като можете да се включите продуктови изображения в продаваеми публикации в Instagram. Можете да включвате конкретни подробности за продукта като избор на цвят или размер и материали.

Потребителите мreklama-v-instagramогат да купуват чрез коментиране  на изображението, заедно с цялата необходима за избор (размер / цвят) информация. След като това се случи, Soldsie изпраща имейли , че фактура покупката и може да се заплати с кредитна карта или PayPal.

Soldsie има различни ценови планове, като се започне с основния план, който включва комисионна 5,9% от всички продажби и $ 49 на месец.

 

Instagram предлага множество възможности, а когато използваме и маркетингови инструменти за управление на изображения, видео, публикации и продажби, ще привличаме много повече потребители.

А трябва ли Ви помощ, потърсете ни тук: Facebook, LinkedIn и ни пишете тук: office@proper.media.
Източник: www.socialmediaexaminer.com

 

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *