Няколко мита за Instagram, на които да не обръщате внимание

В предишната част на „Съвети за малкия бизнес онлайн” Ви разказахме за спецификите на Instagram. Днес ще Ви запознаем с няколко мита, които трябва да запомните, ако искате да постигнете успех в точно тази социална мрежа. И ако трябва да сме точни – трябва да ги забравите, защото са просто бариера.

Instagram  е само за визуални бизнеси

Къде пише, че е задължително да сте от модния бизнес, e-commerce сектора или да сте в хранителния бранш, за да присъствате в Instagram? Точно така – никъде. Не е мит, че брандовете в изброените области пасват естествено в социалната мрежа, но почти всеки бизнес може да намери място там. Дори и да не показвате конкретно продуктите си, използвайте Instagram, за да представите весели моменти от офиса, тиймбилдинги, поводи. Така ще покажете реалните лица зад своя бизнес и ще създадете усещане за близост с клиентите си. Ами, да! Всички са хора! Най-важното за съдържанието в тази социална мрежа е то да е интригуващо и забавно.

Успешен пример за бранд, който показва по умел начин спецификите на индустрията си е General Electric. Какво като са в производството на двигатели, машини и т.н.? Броят на последователите им в Instagram e 197 хил. Впечатляващо, нали?

instagram-mitove1

Instagram не позволява на брандовете да имат персонално отношение

Този мит е допълнение към предходния. Както споменахме вече, Instagram е чудесен начин да покажете човешката страна на бизнеса си. Използвайте го за показване на неща „от кухнята”, за съвети към потребителите Ви, дайте им шанс да надникнат какво правите преди крайния резултат. Какво по-персонално от това?! Така дори може да ги провокирате да Ви дадат обратна връзка и да направите малко проучване за нагласите им.

Подходящ е само за големи компании

Предимството на всички социални мрежи е, че помагат за развитието на компаниите. Не е задължително да сте вече наложен бранд, за да имате последователи. Отново мит, защото фирми с всякаква големина могат да използват Instagram за популяризиране и растеж.

Местните бизнеси не могат да извлекат ползи

Ако сте бранд, разпространен в цяла страна – прекрасно, но ако сте малък местен магазин или фирма, отново използвайте Instagram, за да обявите нов продукт, за да покажете нова придобивка важна за производствения процес или пък да похвалите някои колега публично с повишаването му. Instagram доставя новини – това е основното, което да имате предвид. А новости има навсякъде.

Instagram може да бъде използван само по един начин

Разбира се, че го използваме предимно за публикуване на наши снимки, но това не е всичко. Имайте предвид приложенията на социалната мрежа. Така например чрез Layout създавайте своите колажи и разнообразете формата на снимките Ви. Има няколко разновидности и темплейти, които не само ще грабнат вниманието Ви, но Ви гарантираме, че и Вие самите ще се забавлявате, докато ги правите. Нововъведение от преди две седмици е и Boomerang – приложение, което ни дава възможност да заснемем едносекундно видео. Супер! Можем да покажем емоцията не само на снимка, но и с видео. Друго, което Instagram позволява, е републикуване на снимките. Отново чрез приложение, използвайте за профила си и чуждо съдържание. Така ще сте от полза за свой партньор или ще зарадвате потребители като споделите тяхна снимка с Ваш продукт.

instagram3

Успяхме ли да Ви убедим? Митовете са си митове, а Instagram може да донесе само ползи (като всяка социална мрежа). Ако искате да покажете смелост, ако сте любопитни как би изглеждала дейността Ви в Instagram, обръщайте се към нас.

Търсене ни тук: Facebook, LinkedIn, office@proper.media.

Източници:  ig-up.com, sproutsocial.com

 

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *