От ученическо приятелство до Proper media

Здравейте, приятели!

Приятели, не защото искаме да фамилиарничим излишно с всички, които случайно или не попадате на тази публикация, а защото най-вероятно хората, които четете този пост сте наистина близки и приятели на мен, Мария и Николай.

Това е първият блог пост на нашата нова Proper media – наречете я агенция, компания, офис или както ще. Същността е, че група приятели, които имаме различни умения в сферата на онлайн маркетинг, реклама и пиар (или общо казано – онлайн комуникации) събираме заедно умовете, уменията и опита си. Обединява ни страстта да даваме гласност на хубавите неща, които се правят в България (а и не само). Мотивира ни нуждата да виждаме повече и повече успешни бизнеси, организации и проекти. За да ги виждаме всички, те трябва да бъдат видими. И ето тук можем да помогнем ние!

Мисията на Proper media е да помага на широк спектър от бизнеси да се отличат и да създадат лоялност и усещане за трайно лично взаимоотношение със своите клиенти.

А как започна всичко?

Всъщност, началото е една история за ученическо приятелство. На 15-ти септември 2001 в ГПЧЕ-то в Правец Николай седна на чина зад мен. Беше от бунтарите, които още тогава се бореха със статуквото и не признаваха рамки и ограничения на личността. Аз пък бях ученолюбива и изпълнителна. На пръв поглед човек не би казал, че имаме допирни точки, но всъщност станахме добри приятели. Може да се намери някаква логика в цялата работа: Ники имаше нужда от някой, който винаги знаеше какво имаме за домашно; мен пък не ме устройваше да ме пишат „зубър“ и исках да вися с готините в класа 🙂  Не че е важно да се търси логика в ученическото приятелство, де…

от ученическо приятелство до Proper media - архивна снимка - Миряна Захариева, Николай Карабойчев. Мария Карабойчева

Архивни кадри от гимназията до наши дни 🙂

Гимназията свърши, хвърлихме се в живота, всеки по своя път и даже малко се позабравихме. Когато възобновихме приятелството си, Николай вече имаше повече от 7 години опит с продуктова реклама и онлайн каталожни услуги. Беше срещнал Мария и от просто колеги, вече бяха собственици на семеен бизнес. Аз пък вече бях установила, че страстта и талантът ми се срещат някъде около корпоративната социална отговорност и онлайн комуникациите. Имах няколко клиента, на които помагах с ПР в социалните мрежи.

Николай и Мария бяха отскоро женени. Аз също. Намерихме много общи житейски теми, които някак съвсем естествено се преплитаха със служебните. Може би просто защото горим в това, което правим, с Николай и Мария все повече си говорехме за работа. Споделяхме успешни казуси и предизвикателства, с които се сблъсквахме в ежедневието си.

С времето установихме, че  споделяме общо виждане за това, че успехът онлайн не е събитие, което възниква, а ежедневна работа и отношение към комуникацията. Събра ни и съвсем нереволюционната идея, че успешната фирмена комуникация изисква холистичен подход, който да изповядва и проповядва идентичността на бранда и който вдъхновява устойчива лоялност.  Така се роди и идеята за Proper media – екип от хора, които помагат на работещите бизнеси да комуникират по-добре своите успехи, да достигат до повече хора и да печелят от това!

Вярваме и сме свидетели, че българският бизнес прави страхотни неща – от малки стартъп компании, които творят иновации с потенциал да променят как се прави бизнес на световно ниво, до големи производства, които се грижат да имаме стоки от първа необходимост.  Всички те имат нужда да бъдат адекватно представени пред своята общност от клиенти и партньори.

Запретваме ръкави и впрягаме всичките си умения и ресурси, за да направим Интернет по-достъпна среда за всеки бизнес и да превърнем новите комуникационни технологии от досадно затруднение в инструмент за траен успех!

Започваме, мотивирани от една мечта – да направим така, че всеки бизнес да общува със своята общност по начин, който прави и двете страни щастливи! Това не само е възможно, но е жизнено необходимо условие за устойчивост.

Proper Media - бутикова агенция, която помага на широк спектър от бизнеси да се отличат и да създадат лоялност и усещане за трайно лично взаимоотношение със своите клиенти.

Вече като екип на Proper Media – гледаме напред и нагоре заедно!

1 Comment. Leave new

Proper media – Николай Карабойчев: Когато си свършиш добре работата, успехът онлайн е гарантиран
21.05.2015 13:54

[…] Тук разказваме за историята на Proper media и ако искате да н… […]

Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *