Пинтерест – пинове, бордове и ползи от социалната мрежа

Как да използваме Пинтерест?

Редовно Ви разказваме за Instagram и неговата употреба, а днес отново ще прибегнем до платформа, която си служи с визуално съдържание. Изображенията продават, още повече когато знаем как да ги управляваме релевантно.

Днес ще Ви потопим в света на Pinterest (Пинтерест) и ще Ви запознаем с неговите специфики.

Пинтерест има 100 млн. потребители, 75% от трафика там идва от мобилни телефони, а средното прекарвано време при влизане в сайта е 14,2 минути.

Пинтерест има 100 млн. потребители, като разбира се, преобладава женското съсловие. Не че нещо, просто дамите много повече се вдъхновяват и търсят нетрадиционни идеи, които да приложат. А откъм съдържание в Пинтерест могат да бъдат открити неща от мода до „направи си сам”. 75%  от трафика в Пинтерест идва от мобилни телефони, а средното прекарвано време при влизане в сайта е 14,2 минути.

Защо изброяваме всичко това? Съвсем нормално, ако имате желание да използвате платформата, хубаво е да сте запознати с аудиторията вътре.

В Пинтерест имате възможност да създавате т. нар. „Boards”, или ако трябва да го преведем – бордът е тематично табло, което създаваме, за да пинваме (закачаме) на него идеи, така както си слагаме листчета с напомняне или обяви върху коркова дъска в реалния живот. На таблото могат да се закачат изображения, които имат заглавие и описание, а най-често съдържат и активен линк, който ни отвежда към източника на това изображение или статията, която сме искали да си съхраним на таблото. Самите изображения се наричат “Pin” и всеки пин, който видим, може да бъде съхраняван (пин-ван) върху някой от нашите бордове, а може и просто да го харесаме, ако не държим да го имаме на своите табла.

За съдържанието

Както навсякъде, така и в Пинтерест добрата основа се корени в добре подбраното съдържание. Изградете ядро, около което да създадете бордовете си. А ядрото трябва да бъде съобразено с това, което харесва Вашата аудитория и това, което искате да ѝ предадете като послание. В Пинтерест бордовете са местата, в които споделяте пинове, така че изберете подходящи и оригинални имена на бордовете.

За да направите бордовете си ефективни и впечатляващи, освен интересни имена, създайте и богато на ключови думи съдържание. Ако сте новобранци в тази мрежа, може да започнете с две различни идеи за бордове. Ако пък вече сте били в Пинтерест, но не сте поддържали бордовете си, изтрийте старите и ненужни, за да започнете с изграждането на нови. Уверете се, че няма да направите дубликат на нещо старо, проверете дали всички линкове работят и оптимизирайте по ключови думи описанията.

Ре-пинвайте, за да разберете какво работи за Вас

Пинтерест има 100 млн. потребители, 75% от трафика там идва от мобилни телефони, а средното прекарвано време при влизане в сайта е 14,2 минути.

80% от споделяното съдържание в Пинтерест се случва чрез ре-пинване на чужди пинове. Започнете работата си в Pinterest с проучване на харесванията на аудиторията Ви, а след това съхранете съответните пинове и ре-пинвайте. Когато пин-вате, се придържайте към правилото 80/20 – споделяйте 80% чуждо съдържание и 20% свое.

Поставете си следните цели като стартирате:

  1. Изградете връзка с други, които пин-ват като ги последвате, харесвайте и ре-пинвайте споделеното от тях, коментирайте.
  1. Изградете релевантно съдържание, за да откриете своята аудитория и да си създадете последователи.
  2. Разберете какво харесва нишата Ви, за да можете да споделяте повече от него.

За визуално съдържание

Включвайте добри изображения в блога си, за да подобрите съдържанието му. Ако разгледате публикациите си, със сигурност ще откриете снимки, които са достойни за пин. А сигурно ще откриете и такива, които имат нужда от подобрения.

Можете да подобрите визуалното си съдържание чрез няколко стъпки:

  1. Разгледайте блога си за интересни изображения.
  2. Направете друг списък с изображения от блога Ви, които трябва да бъдат подобрени.
  3. Когато разглеждате блога си за изброеното, обърнете внимание на елементи, които ще изглеждат яко визуално: цитати, графики, данни, уникални проучвания. Използвайте инструменти за създаване на визуално съдържание и публикувайте смело в

След като сте направили това, спокойно можете да се заемете със създаването на бордове и публикуване на различни пинове.

Пинтерест има 100 млн. потребители, 75% от трафика там идва от мобилни телефони, а средното прекарвано време при влизане в сайта е 14,2 минути.

Това беше накратко за Пинтерест. Следващата седмица – още 🙂

Ние се кефим на тази платформа и ако се нуждаете от консултации, потърсете ни на:

Facebook | LinkedIn | office@proper.media

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *