Реклама в Instagram – за снимките, текста и още нещо…

За да допълним поредицата ни „Съвети за малкия бизнес онлайн” и по-конкретно спецификите на Instagram, днес ще Ви дадем повече информация относно рекламата в тази социална мрежа.

Ако решите да изобразите бизнеса си визуално, какво бихте създали? Неслучайно Ви задаваме този въпрос – в Instagram магията се дължи на снимките и тяхната правилна употреба. Затова ще Ви покажем няколко от най-добрите практики, които можете да приложите и за собствената си дейност.

За да допълним поредицата ни „Съвети за малкия бизнес онлайн” и по-конкретно спецификите на Instagram, днес ще Ви дадем повече информация относно рекламата в тази социална мрежа.

За рекламите

Фокусирайте се върху бизнес целта си

Започнете с това какво желаете от рекламата – да популяризирате нов продукт, да пренасочите трафик към онлайн магазина си, да постигнете импресии на сайта си, да поддържате доверие? Или? Определянето на целите ще Ви помогне да създадете публикации и план, които да Ви доведат до желаните резултати.

 

Изберете аудиторията си

Преди да пристъпите към рекламата, решете на кого искате да говорите? Това е от изключително значение за изгледа на снимките Ви и рекламното Ви послание. Помислете за възраст, местоположение, интереси, активности и всичко останало, свързано с желаната аудитория. Представете си какво правят, къде ходят и създайте профил, към който да насочите креативните си решения.

Изберете тема

Когато изберете тема на рекламата си, помислете отново за профила на аудиторията си и за онова, което би я впечатлило, предизвикало любопитство у нея или пък би ѝ дало ценна информация. Знаейки темата на рекламата си, ще можете да дефинирате всичко останало.

За изображенията

Все пак говорим за Instagram. Изображенията са първото, което Вашата аудитория ще види. Така че отделете специално време на тези, които ще публикувате като реклама (а и не само), защото са това, с което ще изобразите Вашия бизнес! И… не е нужно да снимате с професионален фотоапарат, за да имате ефектни снимки.

Просто…

Изберете интересен предмет и помислете за това:

  • Хората обичат хора;
  •  Изберете най-доброто от Вас и го покажете;
  • Съсредоточете се върху неща за Вашия бизнес, които го открояват. Хората. Околната среда. Продуктите. Опитайте се да подберете образ, който ще грабне вниманието на аудиторията в Instagram.

Снимайте качествено

  • Не използвайте ниска резолюция;
  • Направете всичко възможно да снимате при подходяща светлина, за да се получат снимките Ви добре.

Това означава най-вече да избягвате следните три елемента: ниска резолюция (което води до пикселизирани изображения), размазани снимки и клипове или stock фотоси. Можете да направите снимки с Вашия смартфон на предмети, които не се движат, в добре осветени места. Обръщайте внимание и на размера на снимката, спрямо рекламата, която създавате.

За да допълним поредицата ни „Съвети за малкия бизнес онлайн” и по-конкретно спецификите на Instagram, днес ще Ви дадем повече информация относно рекламата в тази социална мрежа.

 „Направи си сам”… снимки

Не забравяйте, че имате смартфон! Наистина! Можете да сътворите малки чудеса, спазвайки изброеното до момента. А Instagram филтрите ще придадат допълнителен ефект на изображението Ви!

Запомнете:

  • Смартфоните правят чудесни снимки.
  • Обърнете внимание на ъглите и осветлението.
  • Не се притеснявайте да използвате филтри.

За рекламния Ви текст

Не живейте в заблудата, че за да създадете ефективен Instagram текст, трябва да сте писател. Ето и няколко детайли, за които да следите:

Вашата автентичност

Изберете стил за изказа си, който трябва съвсем логично да бъде продиктуван от типа на бизнеса Ви. Дали ще сте забавни, сериозни, саркастични – помислете добре върху „гласа” на бранда Ви.

Придържайте се към важното

В Instagram преминаването през постовете става бързо, така че се концентрирайте върху наЗа да допълним поредицата ни „Съвети за малкия бизнес онлайн” и по-конкретно спецификите на Instagram, днес ще Ви дадем повече информация относно рекламата в тази социална мрежа.й-важното. Обърнете внимание и на броя символи, които позволява рекламата, за да съобразите точните думи.

Пишете, мислейки си за потребителите

Помислете как ще възприемат потребителите, това, което им казвате. Говорете разбираемо, не използвайте термини и ги докоснете емоционално. Докато Вие прекарвате времето си, мислейки за бизнеса си, потребителите прекарват времето си в мислене за живота си. Така че поставете се на тяхно място и помислете какво би Ви накарало да обърнете внимание на рекламата Ви.

 

Всички тези съвети, разбира се, могат да послужат за основа. Ако се притеснявате и искате да доверите профила си в Instagram на специалисти, ние сме насреща!

Както обикновено, свържете се с нас тук: Facebook, LinkedInoffice@proper.media.

Източник: Facebook for business

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *