Що е то Slack и ще убие ли имейла?

Скоро попаднах на стартъп, за който се твърди, че ще измести, или ако трябва да цитирам с точност – убие традиционния и добре ни познат имейл. В доклад от 2012 година е посочено, че 2/3 от количеството имейли, които получаваме са спам. А само като си помислим, че понякога пропускаме важните..Губим 47% от времето си в четене, писане и търсене на имейли, за да успеем да си свършим работата. Дали приложението Slack е бъдещето на вътрешните комуникации, можем само да гадаем 🙂

slack

Та, сега по същество. „Убиецът на имейла“ е създаден за комуникация в офиса и Ви позволява да се свързвате със своите колеги много по-лесно и бързо. Be less busy (Да бъдем по-малко заети), както сами казват от Slack, защото всъщност всичко, което имате да обсъдите или да кажете на останалите, се случва посредством канал или създадена тема на момента. Не е нужно да чакате следващия си имейл, за да продължите обсъждането. Звучи удобно, нали?

Как работи?

Slack представлява прозорец за чат и поле с различни опции за контакт вляво. А как работи? Каналът се оцветява в бяло, когато пропускате нещо от дискусията. Когато пък на дисплея Ви се появи червен номер, то тогава по-добре да се включите, защото Вашето име се споменава. Други начини за връзка са директно съобщение или „частна“ група.

Slack е приложение за вътрешна комуникация.

Какво още?

В Slack могат да се интегрират различни външни услуги като познатите ни Google Dox, Drop Box и не толкова GitHub, Crashalytics и ZenDesk и всичко това чрез един и същи интерфейс. Но това е едва началото – Slack всъщност позволява интегрирането на всички инструменти, с които Вашият екип работи до момента. Може да използвате SoundCloud, MailChimp, Google Hangouts, RSS, Twitter и още много други платформи (точно 100), които можете да видите ТУК. Споделянето е лесно (drag and drop) и сте сигурни, че ще получите отговор на момента. Търсенето в архива също е фасулска работа – случва се чрез вече познатия ни и много обичан хаштаг.

Slack може да се използва на компютър и таблет: Windows, Mac OS X 10.7 и следващи, Mac OS X 10.6 и други. Освен това можете винаги да сте в течение на случващото се в офиса с мобилната версия за iOS и Android.

Създатели и история

Slack e дело на Stewart Butterfield (известен още и като съосновател на мрежата за споделяне на снимки Flickr), Eric Costello, Cal Henderson и Serguei Mourachov. Идеята се ражда, докато разбработват вече нефункциониращия проект Glitch. Тогава откриват, че нито един от инструментите, които ползват, за да комуникират като екип, не е ефективен. И така, създават си работещ – Slack. През 2014 година получават 120 млн. долара финансиране, а са оценени на 112 млрд. По-големият успех е, че въпреки сериозната конкуренция от страна на HipChat, Yammer на Microsoft, Convo и др., съвсем скоро през април тази година Slack анонсира нова финансова инжекция от 160 млн. долара, а оценката възлиза на 2.8 млрд. долара. До момента потребителите, които използват приложението дневно са 750 хил. А над 200 хил. използват платените пакети на Slack. Но всеки може да опита и безплатно 🙂

Можем ли да помогнем?

Ако екипът Ви се разраства (както се случва при нас в Proper Media), бихте могли да тествате Slack за вътрешните си комуникации. Ако пък се нуждаете от помощ за външните или искате да се посъветвате, може да се обърнете към нас.

А за да Ви стане още по-ясно какво представлява Slack, вижте видеото ТУК.

Източници: fastcompany.com , venturebeat.com, techcrunch.com

 

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *