THE PROPER NEWSFEED

Кратък бюлетин с новости в света на социалните мрежи и онлайн маркетинга

Този бюлетин се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper.media. Това са новостите от бранша, които имат значение за нашата работа и вярваме, че биха били полезни на всички колеги маркетолози, ПР-и, както и предприемачи, които ползват активно социалните мрежи за комуникация със своите публики.
Надяваме се да сме полезни с кратко обобщение на по-значимите новости от последния месец.

30 юни 2016 г.

Facebook предпазва хората от обидни снимки чрез системи с изкуствен интелект

Системите с изкуствен интелект на ‪‎Facebook вече съобщават за повече неприемливи и обидни снимки, отколкото хората. Така социалната мрежа отбелязва важна точка срещу злоупотребите със съдържание. Изкуственият интелект може успешно да замени часовете работа на хора и негативното влияние върху тяхната психика.

Прочети повече на английски език ТУК.

Facebook ни задължава да използваме MessengerThe Proper Newsfeed се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper.media.

Съвсем скоро ще бъде невъзможно да си чатите със своите приятели, без да инсталирате Facebook Messenger. Тази възможност беше премахната от приложението на социалната мрежа, но до сега все още беше налична при използване на мобилния ѝ сайт.

Прочети повече ТУК.

Facebook 360 е в пълна разгара!

Вече можем да качваме панорамни снимки от нашите смартфони, а Facebook ще го превърне в 360-градусова снимка. Ефектът наистина е УАУ!

Прочети повече на английски ТУК.

The Proper Newsfeed се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper.media.

Facebook ще следи колко нови потребители имат магазините вследствие на онлайн реклама в социалната мрежа

‪‎Facebook добави няколко нови инструмента, които ще позволяват на магазините да разберат колко потребители са дошли благодарение на реклама и колко продажби са извършени офлайн.

Прочети повече на английски ТУК.

Алгоритъмът на Instagram скоро ще важи за всички

‪Instagram обявиха, че новият алгоритъм ще бъде въведен за всички потребители през следващия месец (юли).
Тази промяна беше обявена през март за първи път, но скоро ще важи за абсолютно всички.

Прочети повече на английски ТУК.

Google иска да помогне на потребителите, които търсят симптоми на болести да достигнат до правилно предположение за диагнозаThe Proper Newsfeed се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper.media.

Когато търсим информация в мрежата за симптоми на болест, като резултат ще ни излезе списък, съдържащ заболявания, свързани с тези симптоми. От Google твърдят, че резултатите са проверени от специалисти и безопасността на информацията е гарантирана. Услугата първоначално е достъпна само на английски, но по-късно ще бъде разширена.

Прочети повече на английски ТУК.

Facebook променя личните профили

Социалната мрежа направи промяна в профилите на потребителите, като информацията, която сме въвели за месторабота и образование, вече се показва непосредствено под профилните снимки и е видима и достъпна за приятелите ни. Това може да предизвика неудобство и е необходимо запознаване с настройките.

Прочети повече за това ТУК.

 

Очаквайте отново The Proper Newsfeed, а междувременно можете да ни откриете на:

Facebook | LinkedIn | office@proper.media

 

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *