THE PROPER NEWSFEED

Кратък бюлетин с новости в света на социалните мрежи и онлайн маркетинга

Този бюлетин се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper media. Това са новостите от бранша, които имат значение за нашата работа и вярваме, че биха били полезни на всички колеги маркетолози, ПР-и, както и предприемачи, които ползват активно социалните мрежи за комуникация със своите публики.

Надяваме се да сме полезни с кратко обобщение на по-значимите новости от последния месец.

27 май 2016 г.

Facebook Live Streaming с добавяне на световната карта и възможност за следене на видеа, които текат в момента по светаThe Proper Newsfeed се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper.media.

Опцията се казва „Live video” и е чудесна, ако искаме да видим какво се излъчва по света. Можете да я откриете вляво в раздел „Приложения” . Когато кликнете върху Live video ще бъдете отведени на картата на света и ще видите малки сини точки на местата, на които тече Live streaming.

Прочети повече на английски ТУК.

Facebook представи допълнение към Live Streaming – графика на реакциите по време на видеото

The Proper Newsfeed се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper.mediaГрафиката по време на стрийминга показва в кой момент от видеото са били изразени най-много реакции и коментари, така че гледащите да могат да прескачат към частите, които са предизвикали най-голямо внимание и интерес. Това е важно, защото по този начин facebook помага на потребителите да отсеят некачественото (скучно) съдържание и да изпитат най-доброто от това, което им казвате на живо.

Това помага на нас, създателите на съдържание, да сме спокойни, че ако в един момент видеото стане скучно и тромаво, това няма да откаже хората, а ще им помогне да прескочат ненужното и да достигнат до по-интересното, което имаме да им кажем.

Прочети повече на английски ТУК.

 

Публикации на различен език в бизнес страниците

The Proper Newsfeed се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper.media

Facebook продължава да усъвършенства функциите на фен страниците. Преди около 2 седмици в една от
страниците, която поддържаме от името на клиент се почви нова функционалност, която ни помага да направим една и съща публикация на няколко различни езика. Facebook предлага на потребителите езика, който съответства на езика, на който те ползват самата платформа (facebook).

*Никъде в потока от новини, който следим не намираме информация за този ъпдейт, но при нас е наличен само на една бизнес страница.

 

Google прави големи промени в AdWords

Google AdWords претърпява трансформация. Гигантът обяви, че са извършени няколко актуализации, които ще направят рекламния инструмент по-подходящ за мобилни устройства.

The Proper Newsfeed се съставя от практикуващи специалисти в областта на социалните мрежи и онлайн комуникациите от Proper.media

Google promoted pins

Какви са подобренията:

  • Нови локални реклами при търсене в com и Google Maps. Ако потребителите търсят например „магазин за обувки”, компаниите ще могат да плащат за появата на своята локация (Google promoted pins).
  • Лого на дадена компания ще се появява на картата с цел улеснение при търсене и идентифициране на най-близкия до нас обект
  • Заглавията се увеличават от 25 на 30 символа, а описанията от 35 на 80 символа.

 

Прочети повече на английски ТУК.

 

Twitter обяви, че увеличава лимита от 140 символа за изписване на туийт

В идните месеци Twitter ще правят промени, които да опростят туитовете и да ще ни позволят да пишем малко повече. За символи няма да се броят например: отбелязването на имена, когато отговаряме на някого, GIF-ове, снимки, видеоклипове, анкети.

Прочети повече на английски ТУК.

Очаквайте отново The Proper Newsfeed, а междувременно можете да ни откриете на:

Facebook | LinkedIn | office@proper.media

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *