Вашето лого не е Вашият бранд!

Накратко за това какво е бранд и за какво трябва да помислим

Доста често се случва, когато мислим за понятието “бранд” , да си представяме красиви цветове, скъпи лога, готини графики и Facebook корица и традиционните телевизионни или радио реклами.
Според дефинициите брандът е „Уникален дизайн, знак, символ, думи или комбинация от тях, вплетени в създаването на цялостен образ, който идентифицира продукта и го отличава от конкурентите му.” С течение на времето този образ се свързва с ниво на надеждност, качество и удовлетвореност в съзнанието на потребителя.
Умните маркетьори знаят, че брандингът е много повече от едно лого. В действителност логото е най-лесната част и само един малък (но много важен) компонент на Вашия бранд. Интелигентните търговци също разбират важността на изграждането на бранд архитектура и стратегия, включващи самоличността на бранда с всички атрибути като темплейти, стил на изказ, послания и др. Но нека не забравяме, че цветовете, езикът и визуализациите са поддържащи елементи, а не самият бранд. Има голяма разлика. Но къде се крие тя?

Накратко за това какво е бранд и за какво трябва да помислим
Вашият бранд е Вашето обещание, стойността, която предлагате на клиентите си, Вашата общност и всички, които влизат в контакт с бизнеса Ви. Това са вдъхновението и образоването, което случвате, разяснявайки ролята на бранда Ви.

 

А влияете ли върху положителното възприемане на бранда Ви?
Брандът Ви е Вашата личност, комуникация, тонус и възприятие за всички, които го „опитат”. В основата стоят набор от преживявания. Не можете да контролирате възприятията, разбира се, но можете да им влияете, ако знаете как да се изгради, стартира и управлява архитектурата на Вашия бранд. Всяка допирна точка с него е възможност да се повлияе на възприятието за изграждане на репутация.

 

Кой сте Вие и ролята Ви в брандинга?

Накратко за това какво е бранд и за какво трябва да помислим.Трябва да знаете кой сте и да познавате аудиторията си!
В ядрото на Вашия бранд се корени именно горепосоченото и колко Ви е грижа за другите. И не се отнася само за Вас. Не са важни единствено хубавите цветове или логото, за които сте платили. Вашият бранд, с цялата палитра от думи, отношение и връзка с общността Ви, е в основата и един от най-важните аспекти на Вашия бизнес. Независимо от размера на фирмата Ви, имате един шанс да направите първо, второ и трето впечатление. Всяка възможност е от значение. Всяка допирна точка влияе на възприятието и изгражда репутацията Ви, по един или друг начин. Можете или да започнете да печелите и изграждате доверие и репутация, или – не. Внимавайте!
Дори и подготовката за работа онлайн е важна за началото на изграждането на бранда Ви. Това отнема много усилия, но не трябва да се пренебрегва, защото основите са най-важни. Почеркът Ви трябва да личи навсякъде.
Ако търсите подкрепа в това да предадете по най-точния начин посланията на бранда Ви, знайте, че можете да се обърнете към нас.

Както обикновено, сме тук: Facebook, LinkedInoffice@proper.media.
Източник: www.socialmediatoday.com 

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *